Companyia  TETRATEATRE

És una companyia creada a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). Fundada per quatre membres amb una dilatada experiència teatral: Joan Berlanga, Carles Casas, Joan LLamas i M. Dolors Vilarasau.

La Companyia dins una línea de teatre de text contemporani es proposa donar a conèixer altres dramatúrgies, com ja feren els membres del grup amb un espectacle anterior: Havel a escena basat en dos obres en un acte Audiència i Vernissatge del dramaturg txec Václav Havel.

Una nit qualsevol fou pròpiament el primer espectacle de la companyia Tetrateatre. L’obra de l’autor polonès Slawomir Mrozek fou estrenada a la Fira de Teatre de Tàrrega 1995,representada al Centre Cultural Sant Cugat i presentada en temporada al teatre Tantarantana de Barcelona. Aquest espectacle obtingué el Premi a la Millor Proposta Teatral del Primer Cicle de Teatre Breu organitzat per l’Associació d’Actors i Directors, Artenbrut i Barcelona TV. A l’edició del 1996 fou presentatada en el Festival de Teatro de Aragó la versió en llengua castellana: Una noche encantadora L’obra obtingué una bona acollida tan de crítica com de públic.

Amb El Comunicat de Václav Havel estrenada al Nou Teatre Tantarantana i representada al Centre Cultural Sant Cugat, el grup es proposa tancar una trilogia dedicada al teatre centroeuropeu.

Simultàniament la Companyia Tetrateatre ha representat espectacles basats en poesia que han anat des de les lectures dramatitzades: El Poema de Nadal de Josep M. de Sagarra (1994) i Verdaguerianes (1995,2002) basada en l’obra en vers de Jacint Verdaguer, fins a espectacles construits a partir d’una dramartúrgia de poemes com el cas de Àlias Pere Quart (1996) a partir de la poesia de Joan Oliver, Cambra Ferrater (1997) recreant l’obra poètica de Gabriel Ferrater i, Te mandaré mi corazón caliente (1998) segons la poesia de Federico García Lorca, ambdós representats al Teatre Adrià Gual i amb la incorporació de dansa. Domna (1999) , espectacle de mestissatge de cultures sobre la temàtica de la dona estrenat al Monestir de Sant Cugat del Vallès.I el darrer Pedra i Sang (2000 a 2021) de Josep M. Jaumà sobre l’assassinat de l’Abat Biure al Monestir de Sant Cugat la nit de Nadal del 1350 durant la cel·lebració de la missa del gall, Els darrers espectacles de la Companyia han estat Pregària de guerra de Mark Twain (2002) obra que parla del fonamentalisme religiós i que ha estat representada a diverses poblacions de Catalunya, Sota la capa del cel Jordi Teixidor i Gerard Vàzquez estrenada al Claustre del Monestir emmarcada dins les celebracions de l’Any del Mil.lenari, Clementina&Carles (2004) a partir de la vida i obra dels poetes Carles Riba i Clementina Arderiu i La Màscara de Georges Feydeau (2007)


Apartat de Correus, 41
08171-Sant Cugat del Vallès 

pedraisang@gmail.com
Telèfon: 669244619

Mobirise web maker - Go here