Pedra i Sang

el cor

Albert Santiago, Direcció Musical Emmanuel Niubó, Adjunt a la Direcció Musical
Albert Santiago Emmanuel Niubò
Direcció
musical
Adjunt a la
Direcció musical

el cor de Pedra i Sang (el poble)

Yolanda Pérez Pere Codó Sònia Guimerà Martina Vilarasau Santi Badia Eleazar Masdeu Janna Ayesa
Yolanda Pérez Pere Codó Sònia Guimerà Martina Vilarasau Santi Badia Eleazar Masdeu Janna Ayesa
Núria Bou Max Radford Mireia Decler Guillem López Maria Josep Baró Joan Caldés Ricard Carbonell
Núria Bou Max Radford Mireia Decler Guillem López Maria josep Baró Joan Caldés Ricard Carbonell
Carme Güell Maria Neus Olivella José Antonio Yubero Marta Jener Rosa Marzo Francesc Zoroa Marisa Pugès
Carme Güell Maria Neus Olivella José Antonio Yubero Maria Jener Rosa Marzo Francesc Zoroa Marisa Pugès

Albert Santiago  

Albert Santiago, Director del Cor de Pedra i Sang

S'inicia en el camp de la direcció coral amb Andreu Martínez, realitzant posteriorment diversos cursos organitzats per la FCEC amb els professors Mireia Barrera, Elisenda Carrasco, Xavier Sans i Emilio de la Linde, entre d'altres. Ha participat també a diverses classes magistrals impartides per Frieder Bernius i Harry Christophers. Ha finalitzat els estudis superiors de direcció coral amb Johan Duijck a l'Esmuc. També s'ha introduït dins la direcció orquestral amb Lluís Vila, continuant aquests estudis amb Jordi Mora, Manel Valdivieso i Antoni Ros Marbà, als cursos impartits al Conservatori del Liceu i a Igualada.

Ha estat director de nombrosos cors, destacant el Cor de Cambra del Monestir de Sant Cugat i el Choeur du Festival des Pays Catalans, del qual també n'és el fundador. Ha dirigit diverses produccions simfònico-corals amb orquestres com la Camerata Sant Cugat, Orquestra de Cambra de Cervera, Terrassa 48 i Arcambra, col·laborant amb corals com la Càrmina, Polifònica de Puig-Reig o Estudi XX.

El seu repertori reflecteix una gran versatilitat: des de grans obres sacres com el Messies de Haendel, el Rèquiem de Mozart, Rèquiem de Brahms i diverses cantates de Bach, fins al món de l’òpera (Manon, La Favorite, La Vie Parisienne...) i el musical de Broadway. Recentment ha dirigit una selecció de la millor música orquestral de Manuel de Falla.

La seva formació com a director es complementa amb estudis de cant, piano, instrumentació i anàlisi musical, entre altres disciplines. També ha rebut classes de gestió musical a l'Esmuc. Com a intèrpret vocal, ha participat a nombrosos projectes corals, entre els quals cal esmentar el Cor de Cambra del Conservatori del Liceu i el Cor del Festival “Europäisches Musikfest”, dirigit per Helmuth Rilling.

Ha estat convidat a impartir el taller de música coral del Renaixement dins les "Trobadories d'en Guillem de Berguedà", celebrat a Berga. També ha estat seleccionat per dirigir el cor representant de Catalunya a la trobada europea que té lloc anualment a Ochsenhausen (Alemanya).

Ha estat avaluat com a Apte al Curs d'Adaptació Pedagògica. Ha realitzat també cursos per a l'obtenció de la titulació de Director d'Activitats en el Lleure. També ha obtingut la titulació d'Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions.

Actualment dirigeix diverses corals, com L'Harmonia de Valldoreix, la Coral de la Facultat de Farmàcia de la UB i el Grup Coral Horta.

Emmanuel Niubò  

Emmanuel Niubò, Adjunt a la Direcció del Cor

Nascut el 1984 a França, va començar a estudiar música amb quatre anys i violoncel amb sis.

Del 1994 al 1998, va cantar a la Maîtrise de Radio-France, com a corista i com a solista, arribant a cantar en sales com el Théâtre des Champs-Elysées o la Capella Reial del Palau de Versailles i sota la direcció de Charles Dutoit o Seiji Ozawa.

Del 2001 al 2005, va estudiar direcció d'orquestra amb Jean-Sébastien Béreau i després, direcció de cor al conservatori de París amb Patrick Marco

El 2008, va començar a estudiar direcció de cor a l'ESMUC, a Barcelona.

Ha dirigit diversos cors i en la actualitat és violoncel solista de l'orquestra Les Musiciens d'Europe i assistent del seu director, Jean-Marie Curti, en diversos projectes, destacant especialment l'acadèmia d'òpera d'estiu Europa Musa. També és director de la Coral Sellarès de Gavà des del 2011 i de la Coral Polifònica de Puig-Reig des del 2016.

| © 2011-2017, Tetrateatre, Amics de Pedra i Sang | mails: info | webmaster |