Pedra i Sang

els intèrprets

Xavier Tort Francesc Ollé Ricard Mariné Carles Martínez
Xavier Tor Francesc Ollé Ricard Mariné Carles Martínez
L'Abat
Arnau Biure
Berenguer
de Saltells
Pere
Çarovira
Rei Pere III
el Cerimoniós
els monjos

Pere Pahissa Josep Sala Ramon Sauló Albert Santiago Ignasi Bassó Manel Sunyer
Pere Pahissa Josep Sala Ramon Sauló Albert Santiago Ignasi Bassó Manel Sunyer
Monjo
estudiós
Monjo
hortolà
Monjo
Cellerer
Monjo
músic
Monjo
llec 1
Monjo
llec 2 
el poble

Pere Codó Encarna Adelantado Sònia Guimerà Martina Vilarasau Max Radford Eleazar Masdeu Janna Ayesa MireiaDecler
Pere Codó Encarna Adelantado Sònia Guimerà Martina Vilarasau Max Radford Eleazar Masdeu Janna Ayesa Mireia Decler
Home Dona 1 Dona 2 Noia Nen Jove 1 Jove 2 Jove 3

Xavier Tor

Xavier Tor - Abat Biure

Com la majoria d’actors d’aquest país va començar la seva experiència teatral fent els clàssics Pastorets. Fa teatre radiofònic formant part del quadre d’actors de Ràdio Barcelona sota la direcció d’Armand Blanch i estrena obres del mateix Sr. Blanch per teatres de repertori. Es matricula a l’Institut del Teatre, pero no finalitza els estudis ja que es contractat per formar part de la Companyia Lope de Vega sota la direcció de José Tamayo per fer teatre clàssic i d’actor en diferents sarsueles estrenades al Teatre Grec de Montjuïc.

Al teatre Romea forma part de la companyia de Marius Cabré representant Mar i Cel, El místic, Terra Baixa i Don Juan Tenorio. La companyia de Pau Garsaball el contracta durant quatre anys.Estrenen el teatre Capsa. Treballa fent bolos per tota Catalunya amb actrius tan conegudes com Paquita Ferrandis, Mercè Bruquetas, M. Matilde Almendros fent obres tan emblemàtiques com La Marieta cistellera, L’Hostal de la Glòria, Mar i Cel, El ferrer de tall...

Xavier Tor és l’actor que més vegades ha representat Terra Baixa per Catalunya, Catalunya Nord i Madrid. Ha fet més de 500 representacions interpretant el personatge de Manelic.

Ha format part de la Companya de Sílvia Munt amb l’obra Romeo i Julieta interpretant el personatge de Montagut, pare de Romeo.

Va col.laborar amb la Cia Fila Zero a l’obra Històries de Sant Cugat que inaugurà el Teatre-Auditori del Centre Cultural Sant Cugat amb un elenc de 200 actors damunt l’escenari. Ha format part de la Cia Teatre del Capvespre representant l’obra La Gavina de Txekhov. Direcció Jaume Mallofré. Producció Teatre Joventut de l’Hospitalet, Centre Cultural Sant Cugat i Teatre de la Passió d’Olesa. Amb la Cia Tetrateatre a l’espectacle Sota la capa del cel (direc. Dolors Vilarasau)

El 2007 ha estrenat els espectacles: Aixecant el vol de Guillermo Ayesa (dir. Glòria Rognoni), El príncipe azul d’Eugenio Grifero (direc. Oscar Calvo), i La Màscara de Georges Feydeau (direc. Dolors Vilarasau). Recentment ha participat en els espectacles 12 homes sense pietat de Reginald Rose (direc. Impar López) ” Jugant amb Molière de Juan Antonio Castro, direc. Esteve Polls (temporada al Teatre Romea de Barcelona i al Teatro Español de Madrid) i Bodas de Sangre de Lorca (direc. Jaume Nadal, ambós amb la Cia Tetrateatre.

En cinema ha intervingut a Lo más importante de la vida es no haber muerto, Carambolas, Fag, El primer torero porno d’Antoni Ribas, Tempesta d’estiu de Josep Lluís Valls, Puro veneno, la primera pel.lícula que intervingué com actor el conegut ballarí Nacho Duato y Adiós Tiburón de Carles Suarez.

Per TV ha fet més de 50 anuncis publicitaris, actualment interpreta el paper de l’avi de les Pizzes Tarradellas. Ha intervingut en TV Vosté mateix, Maki Navaja, El último chorizo amb Pepe Rubianes i a Un paseo por el tiempo amb Julia Otero’ i a les sèries El cor de la ciutat,Gavilanes i La Riera.

Des de l’edició del 2001 ha format part del repartiment de l’espectacle Pedra i Sang interpretant el personatge de Pere Çarovira. Enguany per primera vegada interpreta el paper de l’abat Biure.

Inici pàgina
Francesc Ollé

Francesc Ollé - Berenguer de Saltells

És Llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre (promoció 1996-2000). Ha fet el curs “L'actor i la càmera” amb Esteve Rovira. 2008. És actor, co-director i membre fundador de la companyia Sensedrama Teatre, creada l’any 2001. Actualment, companyia resident a l'Ateneu Torrellenc de Torrelles de Llobregat.

Ha treballat com a actor en els següents espectacles:

El retrat de Dorian Gray, d'Oscar Wilde (2011) i Dotze homes sense pietat, de Reginald Rose (2010) al Teatre del Raval de BCN. Direc. Empar López.

Som tres: la lluna, jo i l’ombra que em seguia. Co-producció: Sensedrama Teatre i Mediterrània Música. Sala Maria Plans de Terrassa i Teatre del Raval de BCN. 2008- 2011.

3, 2, 1,... zero, contra la violència de gènere. Prod.: La Jarra Azul. Dir.: Òscar Garcia. Repr.: Arreu de Catalunya. 2008-11.

La marea, de Mariano Pensotti. Prod.: El Canal-Centre d’Arts Escèniques de Salt/Girona i Bitò Produccions. Dir.: Mariano Pensotti. Fest. Temp. Alta Girona 2008.

Un poco de arsénico, por compasión (2006), de Joseph Kesserling i Terra Baixa de Guimerà (2005). Guasch Teatre de BCN.

Les tres germanes, d’ Anton Txékhov. Co-prod.: Centre Dramàtic del Vallès i Sensedrama Teatre. Dir.: Konrad Zschiedrich. Sala Maria Plans de Terrassa i Sala Muntaner de Barcelona.

Al so de la cançó que dic. Espectacle basat en poemes de Josep Carner. Dir.: Josep Mª Casanovas. Repr.: Arreu de Catalunya. 2000-01.

Ricard III, de William Shakespeare. Dir.: Konrad Zschiedrich. 2000 Anatol, d’Arthur Schnitzler. Dir.: Francesc Nel·lo. 2000.

Aquest serà el principi. Espectacle basat en l'obra d'Anna Murià. Dir.: Feliu Formosa. Teatre Alegria de Terrassa. 1999.

Sara i Simon, de Manel Dueso. Dir.: Frederic Roda. 1999.

Pel davant... i pel darrera, de Michael Frayn. Dir.: Fausto Carrillo. 1999.

Maria Estuard, de Friedrich Schiller. Dir.: Feliu Formosa. 1998.

Ha interpretat nombroses obres de teatre infantil i juvenil per tot Catalunya Com puc viure amb això?, Els pirates de la platja, Joan sense por, T’ho has de guanyar, Els viatges del senyor Argan, Compte amb mi, Voler és poder?, I ara, què?. Garfield, Peter Pan, Aladí , The three little pigs...

Ha intervingut en les sèries: El cor de la ciutat i Secrets de família i en diversos spots per TVv.

És co-director i professor de Sensedrama Aula de Teatre a l'Escola de Teatre de l'Ateneu Torrellenc de Torrelles de Llobregat, en funcionament des del 2010.

Inici pàgina
Carles Martínez

Carles Martínez - Rei Pere III, el Cerimoniós

Llicenciat en Interpretació per l’Institut del Teatre. També ha cursat estudis d’interpretació a The International School of Drama de Londres amb Michael McCallion. Premi Ciutat de Barcelona 2015. Premi al millor actor concedit per la crítica teatral de Barcelona la temporada 1997-1998 pels seus treballs a Fum, fum, fum de Jordi Sánchez. Direc. Josep M. Mestres i El sopar dels idiotes de Francis Weber. Direcció de Paco Mir.

TEATRE

La comèdia dels errors de William Shakespeare (direc. Helena Pimenta, TNC, 2000), Pluja seca de Jaume Cabré (direc. Joan Castells, TNC, 2001), Mort accidental d’un anarquista de Dario Fo (direc. Pere Planella, Teatre Club Capitol, 2001), Víctor o els nens al poder de Roger Vitrac (direc. Joan Ollé. Teatre Lliure, 2002), La filla del mar d’Àngel Guimerà (direc. Josep M. Mestres, TNC, 2002), Començament sense fi, a partir de textos de Kafka (direc. G. Lavaudant, TNC, 2003), El mestre i Margarita de M. Bulgàkov. Direc. Xicu Masó.Teatre Lliure 2003), Primera plana de Ben Hecht i Charles Mc Arthur. Direc. Sergi Belbel, TNC, 2003), Liliom de Ferenc Molnar (direc. Carlota Subirós, Sala Beckett, 2004), Plou a Barcelona de Pau Miró (direc. Toni Casares, Sala Beckett, 2004), Teatre sense animals de Jean-Michel Ribes (direc. Sergi Belbel, 2004), Ròmul el Gran de Friedrich Dürrenmatt (direc. Carles Alfaro, TNC, 2006), Al vostre gust de William Shakespeare (direc. Xicu Masó, Teatre Grec, 2006), Casa i jardí d’Allan Ayckbourn (direc. Ferran Madico, Teatres Bartrina i Fortuny de Reus, 2006), No hay nada bueno en ti, por eso te amo, a partir de poetes del Segle d’Or espanyol (direc. Manuela Lorente. Corral de Comedias d’Alcalà de Henares i Teatro de la Abadía, 2006), Al vostre gust de William Shakespeare (direc. Xicu Masó. Teatre Romea, 2006), La strada de Federico Fellini. Direc. Xicu Masó. Teatre Principal de Badalona. Centre Dramàtic del Vallès, 2006), Tres versions de la vida de Yasmina Reza (direc. Xicu Masó. Teatre Lliure, 2007), El ventall de lady Windermere d’Oscar Wilde (direc. Josep M. Mestres, TNC, 2007), Pel pèls (Direc. Abel Folk. Gira per Catalunya, 2007), La plaça del diamant de Mercè Rodoreda (Direc. Toni Casares, TNC, 2008), Hamlet de William Shakespeare i Natale in casa Cupiello d’Eduardo de Filippo (direc. Oriol Broggi. Biblioteca de Catalunya. Producció Laperla29, 2009). Nit de reis de Shakespeare al Teatre Nacional de Catalunya. Pel davant i pel darrera de M. Frayn. Direc. Alexander Herold.

Els seus darrers treballs han estat: Un mes al camp de Turguénev i El Misantrop de Molière al TNC, Julieta i Romeo (dir. Marc Martínez, Grec 2011), Un fantasma a casa de Coward (direc. Antonio Calvo) i Molly Sweenwy de Brian Friel (direc. Miquel Gorriz. Temporada Alta), La bête, D. Hirson (direcció Sergi Belbel TNC, 2012), Els ferèstecs de Goldoni (Lluís Pasqual, Teatre Lliure, 2014), L'encarregat de Pinter (Xicu Masó, Teatre Lliure, 2014), Cambó-Companys (Frederic Roda, 2014), No feu bromes amb l'amor de Musset (Natalia Menéndez, TNC 2015), Caiguts del cel S. Thierry (direcció Sergi Belbel)

CINEMA

Tretze dies d'octubre de Carles Marques Mercet (2015), El café de la Marina de Sílvia Munt. Duende de Javier Gascon, La ciudad de los prodigios de Mario Camus, 1998.

TV

Kubala, Moreno i Manchon, La memòria dels cargols, Laura, Carvalho, Psico-Espress, Mentides, Lo Cartanyà, La sagrada família.

Inici pàgina
Ricard Mariné

Ricard Mariné - Pere Çarovira

Va començar la seva activitat teatral als anys 90. Ha intervingut en molts espectacles sota el guiatge de diferents directors:

El barret de palla d'Itàlia d'Eugène Labiche, El conte de Nadal de Charles Dickens i Farses de Txekhov. Direcció d'Artur Costa.

La comèdia de l’olla de Plaute, El florido pensil d' Andrés Sopeña, El senyor Josep falta la dona de Santiago Rusiñol. Direcció Joan Llamas.

Aigües encantades de Joan Puig i Ferrater i L’inspector de Nikolai Gógol, sota la direcció de Trini Escrihuela.

Aquesta és la qüestió i Sona la flauta. Autor i director Guillermo Ayesa. Aixecant el vol de Guillermo Ayesa. Direcció de Glòria Rognoni. Estrenada al Teatre-Auditori de Sant Cugat.

La filla del Carmesí de Josep M. de Sagarra, El papa i la bruixa de Dario Fo, Los figurantes de Sanchis Sinisterra i El metge a garrotades de Molière. Direcció de Rosa Sicart.

L'auca del senyor Esteve de Santiago Rusiñol i Nevares, basat en la novel·la curta Aquí descansa Nevares de Pere Caldés. Direcció: Ignasi Roda

Col·labora des de fa dos anys amb Mira-sol Teatre en les visites guiades teatralitzades que es fan al Claustre del Monestir de Sant Cugat cada primer dissabte de mes.

Col·labora des de fa sis anys a les "Lectures a la fresca" dirigides per Dolors Vilarasau. Ha intervingut als espectacles: Un dia de Mercè Rodoreda, Entremès burlesc de dos estudiants, anònim a cura de Josep Maria Sala-Valldaura, L'inspector de Baltasar Porcel, Passi-ho bé senyor Sagarra d'Ignasi Roda-Dolors Vilarasau, Galatea de Josep Maria de Sagarra i Firduqui, a partir de contes de misteri de Pere Calders.

Des de l'any 2011 interpreta el paper de l'advocat Pere Çarovira a Pedra i Sang de Josep Maria Jaumà. Direcció: Dolors Vilarasau.

Actualment està preparant l'obra Bellesa de Guillermo Ayesa.

Inici pàgina

| © 2011-2017, Tetrateatre, Amics de Pedra i Sang | mails: info | webmaster |