Albert Santiago

Mobirise

S’inicia en el camp de la direcció coral amb Andreu Martínez, realitzant posteriorment diversos cursos organitzats per la FCEC amb els professors Mireia Barrera, Elisenda Carrasco, Xavier Sans i Emilio de la Linde, entre d’altres. Ha participat també a diverses classes magistrals impartides per Frieder Bernius i Harry Christophers. Ha finalitzat els estudis superiors de direcció coral amb Johan Duijck a l’Esmuc. També s’ha introduït dins la direcció orquestral amb Lluís Vila, continuant aquests estudis amb Jordi Mora, Manel Valdivieso i Antoni Ros Marbà, als cursos impartits al Conservatori del Liceu i a Igualada.

Ha estat director de nombrosos cors, destacant el Cor de Cambra del Monestir de Sant Cugat i el Choeur du Festival des Pays Catalans, del qual també n’és el fundador. Ha dirigit diverses produccions simfònico-corals amb orquestres com la Camerata Sant Cugat, Orquestra de Cambra de Cervera, Terrassa 48 i Arcambra, col·laborant amb corals com la Càrmina, Polifònica de Puig-Reig o Estudi XX.

El seu repertori reflecteix una gran versatilitat: des de grans obres sacres com el Messies de Haendel, el Rèquiem de Mozart, Rèquiem de Brahms i diverses cantates de Bach, fins al món de l’òpera (Manon, La Favorite, La Vie Parisienne...) i el musical de Broadway. Recentment ha dirigit una selecció de la millor música orquestral de Manuel de Falla.

La seva formació com a director es complementa amb estudis de cant, piano, instrumentació i anàlisi musical, entre altres disciplines. També ha rebut classes de gestió musical a l’Esmuc. Com a intèrpret vocal, ha participat a nombrosos projectes corals, entre els quals cal esmentar el Cor de Cambra del Conservatori del Liceu i el Cor del Festival “Europäisches Musikfest”, dirigit per Helmuth Rilling.

Ha estat convidat a impartir el taller de música coral del Renaixement dins les “Trobadories d’en Guillem de Berguedà”, celebrat a Berga. També ha estat seleccionat per dirigir el cor representant de Catalunya a la trobada europea que té lloc anualment a Ochsenhausen (Alemanya).

Ha estat avaluat com a Apte al Curs d’Adaptació Pedagògica. Ha realitzat també cursos per a l’obtenció de la titulació de Director d’Activitats en el Lleure. També ha obtingut la titulació d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions.

Actualment dirigeix diverses corals, com L’Harmonia de Valldoreix, la Coral de la Facultat de Farmàcia de la UB i el Grup Coral Horta.


How to create a site - Find out