Xavier Tor

Mobirise

Com la majoria d’actors d’aquest país va començar la seva experiència teatral fent els clàssics Pastorets. Fa teatre radiofònic formant part del quadre d’actors de Ràdio Barcelona sota la direcció d’Armand Blanch i estrena obres del mateix Sr. Blanch per teatres de repertori. Es matricula a l’Institut del Teatre, pero no finalitza els estudis ja que es contractat per formar part de la Companyia Lope de Vega sota la direcció de José Tamayo per fer teatre clàssic i d’actor en diferents sarsueles estrenades al Teatre Grec de Montjuïc.
Al teatre Romea forma part de la companyia de Marius Cabré representant Mar i Cel, El místic, Terra Baixa i Don Juan Tenorio. La companyia de Pau Garsaball el contracta durant quatre anys.Estrenen el teatre Capsa. Treballa fent bolos per tota Catalunya amb actrius tan conegudes com Paquita Ferrandis, Mercè Bruquetas, M. Matilde Almendros fent obres tan emblemàtiques com La Marieta cistellera, L’Hostal de la Glòria, Mar i Cel, El ferrer de tall...
Xavier Tor és l’actor que més vegades ha representat Terra Baixa per Catalunya, Catalunya Nord i Madrid. Ha fet més de 500 representacions interpretant el personatge de Manelic.
Ha format part de la Companya de Sílvia Munt amb l’obra Romeo i Julieta interpretant el personatge de Montagut, pare de Romeo.
Va col.laborar amb la Cia Fila Zero a l’obra Històries de Sant Cugat que inaugurà el Teatre-Auditori del Centre Cultural Sant Cugat amb un elenc de 200 actors damunt l’escenari. Ha format part de la Cia Teatre del Capvespre representant l’obra La Gavina de Txekhov. Direcció Jaume Mallofré. Producció Teatre Joventut de l’Hospitalet, Centre Cultural Sant Cugat i Teatre de la Passió d’Olesa. Amb la Cia Tetrateatre a l’espectacle Sota la capa del cel (direc. Dolors Vilarasau)
El 2007 ha estrenat els espectacles: Aixecant el vol de Guillermo Ayesa (dir. Glòria Rognoni), El príncipe azul d’Eugenio Grifero (direc. Oscar Calvo), i La Màscara de Georges Feydeau (direc. Dolors Vilarasau). Recentment ha participat en els espectacles 12 homes sense pietat de Reginald Rose (direc. Impar López) ” Jugant amb Molière de Juan Antonio Castro, direc. Esteve Polls (temporada al Teatre Romea de Barcelona i al Teatro Español de Madrid) i Bodas de Sangre de Lorca (direc. Jaume Nadal, ambós amb la Cia Tetrateatre.
En cinema ha intervingut a Lo más importante de la vida es no haber muerto, Carambolas, Fag, El primer torero porno d’Antoni Ribas, Tempesta d’estiu de Josep Lluís Valls, Puro veneno, la primera pel.lícula que intervingué com actor el conegut ballarí Nacho Duato y Adiós Tiburón de Carles Suarez.
Per TV ha fet més de 50 anuncis publicitaris, actualment interpreta el paper de l’avi de les Pizzes Tarradellas. Ha intervingut en TV Vosté mateix, Maki Navaja, el último chorizo amb Pepe Rubianes i a Un paseo por el tiempo amb Julia Otero i a les sèries El cor de la ciutat,Gavilanes i La Riera.
Des de l’edició del 2001 ha format part del repartiment de l’espectacle Pedra i Sang interpretant el personatge de Pere Çarovira. Des del 2011 interpreta el paper de l’abat Biure.
El 2020 l’Associació li atorga el Premi Gall d’honor de Pedra i Sang.

Set up a free site - Find more